Milion zákazníků. Přesně tolik jich obsloužili v Pizza Coloseum za loňský rok, ten letošní je specifický. Nehledě na události uplynulých měsíců, obliba těchto česko – italských restaurací z dlouhodobého pohledu v jednotlivých městech stále roste. Franchisor má proto do budoucna v plánu dostat Colosea do většiny měst nad 100 tisíc obyvatel a poskytovat tak lidem v různých regionech kvalitní gastronomii.

 

Pizza Coloseum staví především na vysoké kvalitě nabízených pokrmů připravovaných ze surovin, které majitel dováží přímo z Itálie od místních producentů.

Například pizzu připravují z pravé italské mouky, mozzarely i šunky, stejně jako těstoviny, rajčata, mořské plody a jiné delikatesy, které do jednotlivých restaurací dovážejí z různých regionů Itálie čerstvé každý týden.

 

Může v dnešním konkurenčním prostředí získat nová restaurace ještě nějakou klientelu?

 

Právě kvalita italských surovin, vysoká gastronomie s odpovídajícím servisem a hlavně příjemné prostředí uzpůsobené rodinám s dětmi, budou pro hosty vaší restaurace důvody, proč se budou rádi vracet. Stejně tak, jako je tomu ve všech stávajících restauracích Coloseum.

 

Přesvědčete se sami a navštivte některou z fungujících restaurací!

Pizza Coloseum Karolina, Ostrava


Jak vůbec vznikla myšlenka italské restaurace v Čechách?

Na počátku stálo rozhodování, respektive hledání nové podnikatelské cesty, kterou musel učinit majitel restaurací Jan Mužátko. Se svým kamarádem tehdy provozoval něco jako bar, restauraci a kavárnu v jednom. Jejich podnikání se však nedařilo podle představ, a tak přišlo rozhodování, co dělat dál. Svých podnikatelských snů se však vzdát nechtěli, proto si dali čas na rozmyšlenou s tím, že každý z nich promyslí novou cestu jejich podnikání.

Všechny cesty vedou do Říma, a tak se i Jan Mužátko, později zakladatel konceptu Pizza Coloseum, vydal  hledat svou podnikatelskou inspiraci do mekky gastronomie, do Itálie…

Italská kuchyně patří mezi nejlepší kuchyně světa, s francouzskou kuchyní se často dělí dokonce o první místo. A při inspirativních toulkách Itálií zvítězila i u Jana Mužátka. Při prohlídce římského Colosea dostal nápad na vybudování ryze italské restaurace v Česku, jejíž název se přímo nabízel. První restaurace Coloseum byla otevřena v roce 1995 ve Vodičkově ulici. Aktuálně má síť restaurací Pizza Coloseum osm vlastních a čtyři franchisové provozovny.

… od začátku věděl, že nechce žádnou tuctovou italskou restauraci.


.

Svým hostům chtěl majitel od počátku nabízet jen kvalitní pokrmy z prvotřídních surovin,

… těch se mu ale v Česku nedostávalo.

 

.

Proto se do Itálie neustále vracel pro další inspiraci, suroviny a navazoval cenné kontakty s těmi nejlepšími dodavateli…

Nasbíral tak nejen zkušenosti v oblasti italské gastronomie, ale také důležité kontakty na dodavatele tradičních italských produktů, které si oblíbil on i jeho zákazníci. A protože na českém trhu tento druh surovin v dané kvalitě žalostně scházel, rozhodl se začít dovážet italské suroviny do Česka. Založil společnost Pragogastro, prostřednictvím níž dovoz surovin z Itálie zajišťuje. „Firma původně fungovala jako dodavatel technologií a interiérů pro gastronomické provozy. Další artikl jako potraviny, nápoje a další suroviny se proto přidávaly postupně,” vysvětluje výkonný ředitel restaurací Pizza Coloseum Tomáš Přibyl a dodává: „Vše jsme se učili za pochodu a ze začátku to trochu drhlo. Trvalo asi rok a půl, než začalo vše fungovat tak, jak má a my si mohli říct, že se nám to vyplatí.”


První franchisové restaurace byly na vyžádání…


Právě díky vlastnímu, dobře fungujícímu, zásobování a rostoucímu zájmu o restaurace nejen ze strany zákazníků, ale také podnikatelů, bylo na čase začít systematicky budovat franchisovou síť restaurací Pizza Coloseum…

Tomáš Přibyl, výkonný ředitel restaurací Coloseum

 

Aktuálně fungují čtyři franšízové pobočky Pizza Coloseum, které vznikly z iniciativy podnikatelů: „Podnikatelé, kteří k nám zavítali nebo chodili pravidelně, náš koncept restaurace pozorovali a líbil se jim natolik, že sami oslovili našeho majitele s tím, že by chtěli pod jeho licencí otevřít vlastní italskou restauraci,“ popisuje první impulzy k budování franchisové sítě výkonný ředitel Tomáš Přibyl.

 

Nyní v budování sítě pokračují a začali vyhledávat v regionech schopné franchisanty i vhodné prostory pro restaurace.

Franchisantům nabídnou hotový koncept restaurace na klíč, vybavení i dodávku surovin: Chceme dostat naše restaurace Pizza Coloseum na náměstí všech větších měst. Naším cílem jsou regiony, konkrétně města nad 100 tisíc obyvatel. Myslíme si, že v těchto lokalitách je stále prostor pro kvalitní gastronomii. Složení lidí, kteří restaurace navštěvují, se během posledních let změnilo. Zákazníci už nehledí tolik na cenu, ale především na kvalitu. A s tím bychom měli pracovat a vrátit slovu pizzerie váhu, jakou si zaslouží. Že to není žádný podřadný podnik, ale každodenní italská restaurace, ve které se – mimo jiné – peče i dobrá italská pizza,” vysvětluje dále plány konceptu Pizza Coloseum výkonný ředitel.

Proč další pobočky právě formou franchisingu?

„Největší výhodu vidíme v tom, že získáme partnera, který zná detailně lokální prostředí. Ačkoliv máme poměrně sofistikované způsoby odhadu hospodářských výsledků pro každou nově otevíranou restauraci, nikdy nedokážeme z čísel vyčíst specifika dané oblasti. Se zpětnou vazbou od franchisanta jsme schopni lépe a rychleji reagovat a být úspěšnější. Navíc lidé obecně lépe vnímají, když jim například do Českých Budějovic přivede Pizzu Coloseum někdo místní. Úskalí tu samozřejmě jsou, ale většině dokážeme předejít pravidelnou a otevřenou komunikací. Bereme to tak, že franchisant je náš partner na dlouhou dobu,“  vysvětluje šéf franchisové sítě a přidává směrem k podnikatelům, kteří mají blízko ke gastronomii, jednoznačnou výzvu:

„Pojďte do podnikání s námi a otevřete si restauraci s franchisou silné a oblíbené značky Pizza Coloseum! Získáte dlouhodobě ověřený koncept, potřebné know-how a ve spolupráci s našimi partnery Vám pomůžeme i s financováním celého projektu. Restauraci kompletně zařídíme, vybavíme, zavezeme surovinami a proškolíme personál. Na vás pak bude jen řídit její provoz tak, aby vám dělala radost.“ 

 

Staňte se i Vy součástí sítě italských restaurací Pizza Coloseum!

Získáte nejen silného partnera a známou značku s více než dvacetiletou zkušeností na trhu, ale také cenné know-how, které jen tak někde neokoukáte 😉

 …

Aktuálně jsou v hledáčku města Hradec Králové, Plzeň a Karlovy Vary!

Na další lokality se můžete nezávazně dotázat, stejně jako na další detaily, které vás ohledně otevření vlastní Pizzerie Coloseum napadají…

Ptejte se na cokoliv, zástupci konceptu Vám rádi odpoví:

    Jméno

    E-mail

    Mobil (můžete uvést pro rychlejší komunikaci)

    Franchisa

    Doplňující informace